Prăjitura asta a fost un pretext (delicios, de altfel), de a petrece timp cu oameni dragi. De a ne aduna la final de săptămână, de a găti, mânca, pupa, îmbrățișa și hlizi împreună. It’s my kind of clubbing lately. Mai ales acum, de când au apărut și oameni mici, blonzi și dolofani în peisajul nostru de vineri seara, când auzi mmmm de fiecare dată când mușcă cu plăcere din mâncare, când știi că preparatele sunt apreciate la modul cel mai sincer, lucrurile sunt cu atât mai speciale.

Pentru acest desert, dragii mei, avem nevoie de doar câteva ingrediente și 10 minute de preparare (+35 de coacere). Asta teoretic. Pentru că am realizat, că, de fapt, eu nu sunt deloc talentată în bucătărie, ci doar perseverez cu mare pasiune. În loc de 10 minute, prepararea a durat, la mine, 30+, pentru că: am vărsat laptele vegetal în momentul plasării în frigider, și a trebuit să șterg toate rafturile, unul câte unul, de sus până jos, am împrăștiat făina de roșcove și am strâns din toată bucatăria, am picurat miere în sertarul de tacâmuri, pentru că încercam să desfac borcanul de miere și să deschid sertarul în același timp. Foarte clar îmi e că trebuie să o las mai moale cu mustitaskingul, pentru că tot dă erori în ultima vreme.

Dar #prăjituradeduminică merită tot efortul. Pentru cea cu pere, roșcove și migdale (vegan, fără zahăr, fără făină albă) avem nevoie de:

-300ml lapte de migdale

-12 linguri făină integrală

-4 linguri făină de roșcove

-2 linguri miere

-1 pliculeț praf de copt bio

-1 mână migdale măcinate

-1 pară coptă și dulce

-3 linguri unt de cocos topit

-scorțișoară/cardamon/pudră de vanilie

Într-un castron amestecăm ingredientele uscate (făina integrală, făina de roșcove, praful de copt, scorțișoara, cardamonul si vanilia). Adăugăm ingredientele umede (laptele de migdale, mierea și untul de cocos topit). Amestecăm bine, punem migdalele măcinate și turnăm în forma de copt. Tăiem para în felii subțiri și decoram artistic.

Se coace în cuptorul încins la 180 grade timp de 35 de minute.

Și se mănîncă cu cei dragi, mari și mici, până la ultima firimitură.

Sursa foto: iHealth