pic

Povești iHealth

People talk, sau ce spun ai mei despre experiența colaborării noastre

La sfarșitul facultății și a stagiului militar, la 26 ani cântăream 86 kg la 1.80 m și eram o persoană activă. Apoi am început serviciul, lucram până seara târziu, săream peste prânz și luam masa principală în jurul orei 21.00. Nu mai aveam timp să practic sport și mă deplasam în mare parte cu mașina. Adăugand stresul, fumatul excesiv ( 1-1,5 pachete/zi) au dus în scurt timp la înrăutățirea stării fizice și psihice (oboseam frecvent, gâfâiam la cel mai mic efort, dureri de spate, încheieturi, cap…).

În urmă cu 4 ani am hotărât să mă las de fumat, fapt ce a dus la creșterea în greutate așa încât la vârsta de 39 ani cântăream 107 kg și nu eram bine deloc. Am încercat diferite abstinențe culinare dar nu reușeam să fac mare lucru, din contra, kilogramele reveneau.

Așa am ajuns la consultarea unui nutriționist (Alina Trifu), de altfel o bună prietenă, care mi-a propus începerea unui program nutrițional la sfârșitul căruia nu numai că o să slăbesc dar o să învăț să mănânc corect și să mă mențin.

Foarte sceptic la început dar ajutat de sfaturile Alinei, am început, și, nu mare mi-a fost uimirea, când, după prima săptămână pierdusem deja 2 kg și mă simțeam deja un pic mai bine și fizic, și psihic, având în vedere că acum mâncam 5 mese pe zi (cu 3 sau 4 mai mult decât înainte), și nici senzație de foame nu experimentam. Asta nu a făcut decât să mă determine să continui, deși targetul impus de Alina (87 kg), mi se părea imposibil de atins.

Condus de ambiție, dar și de îndârjirea cu care eram urmărit în respectarea programului zilnic de către Alina, pot spune cu mândrie că, după 12 săptămâni, am reușit să mă stabilizez la 87 kg, am pierdut 20 kg, într-un mod destul de lejer, am pierdut două numere din garderobă, și mă simt mult mai ușor, mai tânăr, mai plin de energie, mai BINE.

Mii de mulțumiri ALINA! Keep up the good work!

IONUȚ NIȚU

Când am auzit prima dată noțiunea de „nutriționist”, m-am gândit că numai oamenii snobi și cu prea mulți bani ar putea să apeleze la un astfel de specialist și că nu poate fi atât de greu să slăbești când ai o motivație adevărată.

Timpul și multele diete împrumutate de la prietene mi-au arătat cât de mult m-am înșelat în această privință, atunci când am început să mă lupt cu un surplus de nu mai mult de 5 kg. Eram cu adevărat disperată, pentru că încercasem toate dietele și organismul meu nu mai reacționa decât pe o perioadă foarte scurtă de timp, după care efectul de yo-yo îmi măcina nervii și răbdarea și, după cum am descoperit ulterior, și sănătatea. Poate că o să spuneți că nu aveam o problemă adevarată, și că 5 kg de dat jos erau un moft de-al meu și nu o adevărată problemă, însă presiunea pe care o resimțea psihicul meu în lupta pentru a ajunge la forma și greutatea ideală era uriașă, în condițiile în care mă zbăteam de aproape un an de zile.

Toate aceste lucruri s-au schimbat însă, în momentul în care am stat de vorbă, într-o zi, cu Alina, care era prima persoană care mă înțelegea cu adevărat și conștientiza eforturile fizice și psihice pe care le înduram și la care mă supuneam singură. Pe lângă faptul că toate lucrurile pe care le aflam de la ea aveau logică și explicau foarte multe aspecte pe care eu nu le înțelegeam, referitor la cum funcționează organismul nostru, încet, încet, am început să conștientizez ceea ce era cel mai important, și anume că în goana noastră de a obține corpul perfect promovat peste tot, am uitat să ne prețuim și să ne întreținem sănătatea.

Cu multă răbdare, Alina nu m-a ajutat doar să-mi remodelez corpul, ci și gândirea și părerea pe care o aveam despre mine însămi. Am învățat că în primul rând, trebuie să mănânci sănătos și să vezi în organismul tău un prieten și un dar, nu un inamic pe care să-l brutalizezi în fiecare zi, în speranța că va reacționa cum îți cere media. Acum știu ce este acela un avocado și de ce nu trebuie să lipsească din alimentația mea, știu cât de bun poate fi un smoothie de ananas și cum să-mi prepar singură pâinea. Toate sfaturile ei, împreună cu răbdarea imensă, munca de psiholog pe care a depus-o cu mine și încrederea pe care mi-a inspirat-o, mi-au arătat cât de mult înseamnă sprijinul unui nutriționist profesionist în momentele în care simțeam că sunt la capătul puterilor.

Pentru asta și pentru tot ajutorul oferit fără cea mai mică ezitare, nu pot decât să-i fiu recunoscătoare, și să o recomand cu inima deschisă tuturor celor care s-au confruntat cu cel putin un moment de cumpănă sau care vor să facă pace cu organismul lor.

ANDRA VLAICU

A healthy mind in a healthy body – asta a fost principiul care m-a ghidat către a atinge un stil de viață sănătos.

După multe diete încercate, care de care mai promițătoare de rezultate „peste noapte” și tot atât de multe eșecuri, am conștientizat că rețeta magică este perseverența în opțiuni corecte. Au trecut ani până am înțeles că dieta trebuie să reprezinte un mod de viață, oricât de înspăimântător ar suna asta :). Sunt convinsă că vă gândiți no more sweets, dar nu-i vorba doar despre asta.

Așa am ajuns să-mi dau seama că am nevoie de un expert care să-mi ghideze opțiunile. Să mergi la nutriționist nu e un moft sau o extravaganță, e o opțiune de a fi sănătos, în primul rând. Alina m-a învățat cum să mănânc corect, cum să fac alegeri sănătoase și gustoase, cum să gătesc atât pentru mine, cât și pentru cei din jur. Am descoperit alimente pe care până la 27 de ani nu le-am gustat, m-am împrietenit cu năutul, lintea, avocado.

Determinarea și perseverența alături de ghidarea unui expert în alimentație, condimentate cu sport, sunt ingredientele pentru atingerea obiectivului.

MĂDĂLINA DRĂGAN

Pot spune că iHealth a fost una dintre cele mai reușite experiențe în lupta cu kilogramele.

Rețetele Alinei, făcute din alimente pe placul meu, au reușit să mă facă să scap de vinovația pe care o simțeam odată, când mâncam dupa bunul plac. Și asta pentru că slăbeam mâncând.

Cu Alina am găsit cele mai bune variante de a mânca sănătos, corect, astfel încât să pot transforma ușor dieta într-un stil de viață care mă va ajuta pe termen lung. Multumesc Alina, pentru răbdare, sfaturi și disponibilitate!

CLAUDIA DUMITRU

Mama lui Luca s-a gândit să ne lase aici un testimonial despre cum și-a schimbat Luca, 10 ani, percepția despre mâncare, urmare a programului iHealth pentru copii și adolescenți.

Preocupată de prevenție și sănătate în ceea ce-l privește pe Luca, am început să caut soluții ajutătoare, orientându-mă către un nutriționist, care să fie în același timp autoritar dar și prietenos cu copilul, astfel încât el să accepte cât mai ușor ceea ce urma să i se întâmple. Motivarea lui Luca a venit din faptul că el își dorește cu ardoare să devină un portar de succes și a conștientizat faptul că, având o greutate peste medie, ar fi imposibil ca acest vis să devină realitate. Acest lucru ne-a ușurat substanțial munca de convingere, mare parte din dorința de a arăta ca un veritabil sportiv, venind din partea lui. Din fericire, am cunoscut-o rapid pe Alina Trifu, care, nu numai ca îndeplinea criteriile de mai sus, dar are o aplecare către copii extrem de puternică.

Am plecat către ea cu gândul că poate, poate, va scăpa Luca de 1-2 kg, ceea ce era puțin, dar mai mult decât deloc. Surpriza a fost extrem de mare și de plăcută când am constatat că de la prima întâlnire s-a produs o chimie de nedescris între Alina și Luca, așa că am avut  toate premisele unei reusite. Din 20 iunie și până pe 15 septembrie Luca a scăpat de 8 kg, dar în cel mai plăcut mod cu putință: mâncând extrem de sănătos și delicios în acelasi timp. Pentru Luca a devenit o încântare să mănânce pizza cu blat integral cu legume sau brioșe cu făină de roșcove. Deja le preparăm împreună, iar vechile dulciuri au devenit amintire.                            

Alina, îți multumesc pentru că i-ai schimbat viața lui Luca și, implicit, și nouă!

— CAMELIA BALAURU

Știu din proprie experiență că dorința majoră a oricărei femei este de a arăta cât mai bine și de a avea o greutate ideală. După ani de zile de luptă cu greutatea, după diete auzite sau preluate de pe net , am renunțat să mai încerc să îmi controlez numărul de kilograme.

Câte o tentativă a mai fost. O prietenă mi-a recomandat o clinică de nutriție din centrul Bucureștiului, unde, după măsurarea metabolismului (care evident că era lent), m-am ales cu primul regim săptămânal. Cu toată voința mea, nu am rezistat mai mult de 3 zile, pentru că un regim alimentar “trist“ nu poate aduce nimic bun (șuncă presată cu măsline..).

Mie îmi plac foarte mult aromele, să gătesc acasă, să combin alimentele, să descopăr noi rețete. Consider masa (indifierent că e prânz sau cină) unul dintre cele mai importante și frumoase momente ale zilei.

În momentul în care, după ce am reluat o dietă drastică ( dieta daneză cu proteine), m-am trezit cu dereglări hormonale, amețeli, am considerat că trebuie să renunț, pentru a nu-mi crea singură probleme de sănătate.

Printr-o întâmplare fericită am ajuns să fac o programare la Alina Trifu, fără mari speranțe, dar din dorința de a mai avea o tentativă. M-a primit cu zâmbetul pe buze și m-a întrebat care e scopul vizitei: “să slăbesc 10 kg într-o lună sau să mănânc sănătos?”. I-am spus că doresc să învăț să mănânc sănătos și ne-am pierdut într-o conversație pe tema  gustoaselor rețete de paste italiene și nu numai.

Am remarcat că am întâlnit o persoană pozitivă și optimistă căreia îi străluceau ochiii când vorbea despre alimente, condimente, rețete noi și gustul mâncării. Am înțeles instant că pot învăța multe și m-am dedicat respectării planului alimentar, asta și pentru că, în fiecare zi, descopeream o rețetă nouă, un condiment nou, o combinație plăcută de gusturi.

În aproape 6 luni am pierdut 24 kg, dar aparte acestui fapt, am învățat să mănânc sănătos și m-am bucurat permanent de o schimbare a stilului de viață, un stil de viață sănătos confirmat și de analizele efectuate atât la începutul cât și la sfârșitul programului.

MII DE MULȚUMIRI , ALINA TRIFU !

— LORENA HANGIU

Motivația mea de a o găsi pe Alina și de a o face să mă „hrănească” ține mult de dorința de a încerca să fac lucrurile și altfel.

E sănătos să schimbi lucruri, mai ales atunci când pare că rutina nu funcționează. Mi-a plăcut că am fost complice de la început. Că nu m-a făcut să mă simt vreo clipă că greșesc cu ceva. Că folosește tehnologia 🙂

Am lucrat cu aplicații (pentru că-mi plăceau mie), dar cu ingredientele ei. Și era amuzant cum mă plimbam cu telefonul în mână prin magazin, făceam poze la etichete și-i trimiteam Alinei pe whatsapp, spre „aprobare”.

În prima lună, în care am conceput meniul împreună, am făcut ajustări de pe-o zi pe alta și a fost cel mai greu. Aveam senzația că fac un efort considerabil. A doua lună m-am concentrat mai mult pe beneficii și a fost cea mai bună investiție în mine însămi. Apoi totul a intrat în cotidian, am învățat ce e bun și ce e rău și m-am informat și mai bine despre compoziția hranei, despre ce se combină cu ce, și mai ales, de ce. Am schimbat un stil de viață gradual, fără traume, „with a little help from a friend”. A devenit normal și ușor.

Mulțumesc, Alina!

— DIANA STOLERU

Alina Trifu de la iHealth a apărut în viața mea ca să îmi demonteze toate ideile preconcepute cum ca atunci când ții o cură de slăbire totul devine un chin.

Recunosc că eram rezervată la prima mea discuție cu Alina, pentru că în trecut am ținut o mulțime de diete restrictive, care se repetau săptămânal timp de o lună, proteice, cu o doză mică de creativitate. Imediat ce am început să intru în detalii cu Alina, mi-am dat seama că scopul nu este să țin încă o dieta, ci să adopt un nou stil de viață, mai conștient, mai ordonat, mai sănătos.

Eu mi-am început noul stil de viață în luna martie, de ziua mea, când mi-am făcut acest cadou: la 38 de ani să fiu ceea ce merit să fiu, sănătoasă, frumoasă, echilibrată. Iar Alina, prin creativitatea ei în alegerea alimentelor și prin flexibilitatea în pregatirea planului zilnic s-a mulat perfect pe nevoile mele și ale stilului meu de viață. Totul a devenit foarte ușor și amuzant, de la shopping și gătit, până la concediile culinare, pline de arome și combinații neașteptate.

Recunosc că acum, dupa 9 luni de la adoptarea noului meu stil de viață, am momente când poftesc și alimente „interzise”, însă știu că atâta timp cât îmi reglez în zilele următoare alimentația, greutatea mea nu va avea de suferit.

— RUXANDRA STOICESCU

Relaţia mea cu iHealth a început în momentul în care am realizat că am nevoie de ajutor, la capitolul organizare nu numai în frigider ci și în privinţa mentalității pe care o aveam… locul de unde pornește totul până la urmă.

Așa am ajuns la Alina și am rămas imediat surprinsă de cât de prietenoasă, caldă și înţelegătoare este, dar și plină de informaţii și idei.

Datorită reţetelor ei delicioase am început să gătesc și să combin pentru prima oară anumite alimente, la care recunosc că nici nu mă gândisem înainte. Încă din prima săptămână am început să mă simt mai energică și mai „light”. Am înțeles cât de important este să bei suficientă apă, să-ți iei vitaminele din cele mai naturale surse și ce sentiment fain ai atunci când îţi pregătești zilnic propriile mese.

De asemenea, mi-am dat seama că este foarte important să te pui pe primul loc, fără să neglijezi ce se întâmplă în jurul tău, la job sau în familie. Se poate. Doar că trebuie să încerci mai multe variante până ajungi la una potrivită ţie. Iar Alina nu se oprește până nu găsește varianta ideală pentru fiecare. Această dăruire este un lucru demn de apreciat, care îţi oferă putere și motivație chiar și atunci când tu simți că nu mai ai. 🙂

Mulţumesc Alina! Apreciez tot ajutorul și toate lucrurile învăţate de la tine. Succes în tot ce faci!

— MARIA NEAGU

La sfârșitul sarcinii am născut o minune de fetiță veselă, dar am rămas și cu 30 de kilograme în plus. Pe primele 10 kg le-am dat jos repede și fără nici un ajutor, următoarele 5 kg – ceva mai greu, după care nu am mai reușit, timp de un an, să-mi modific greutatea. Așa că am decis că este momentul să apelez la cineva care se pricepe.

Înainte de a o cunoaște pe Alina, de când mă țin eu minte, micul dejun a fost un chin pentru mine, așa că îl săream, chiar și copil fiind (cam zilnic?). Prin întrebări și prin adaptarea alimentației la ce simțeam eu ca aș putea să mănânc dimineața (și nu numai), am reușit să am un  program de masă normal – și uite așa, de atunci, îmi incep și eu ziua cu un mic dejun echilibrat, sănătos și pe care îl mănânc cu plăcere. Kilogramele le-am dat jos și am rămas cu obiceiuri sănătoase de masă pentru mine și familia mea și am cunoscut o persoană tare dragă și deosebită.

Alina are toată prețuirea mea și o recomand atât ca profesionist de excepție cât și ca om. Mulțumesc Alina pentru sprijinul, răbdarea și tot ajutorul tău!

— IRINA CONSTANTIN

Nu am fost niciodată foarte atentă la ce, cum și cât mănânc pentru că am avut vârsta și metabolismul de partea mea.

Lucrurile s-au schimbat după sarcină însă. Și așa am ajuns la Alina. Să lucrez cu ea mi-a schimbat viața și m-a disciplinat enorm din punct de vedere al alimentației. După un program de 3 luni am scăpat de kg nedorite și am înțeles că pot mânca sănătos și savuros, că pot alege alimente diverse și le pot combina foarte armonios. Dincolo de asta, Alina m-a învățat că mă pot simți bine fizic și psihic dacă am o dietă echilibrată și dacă îmi înțeleg organismul și nevoile. Pot spune că această colaborare cu Alina a fost una dintre cele mai bune investiții pe care le-am făcut vreodată în mine. În plus, temperamentul ei pozitiv m-a ajutat enorm!

— SIMONA GRINDEANU