Joi seară, în timp ce eram la cumpărături și îmi era foooame răăăăău (să nu faceți ca mine, că vi se face poftă de tot ce vedeți la rafturi) decid să fac în weekend salam de biscuiți. Vineri anunț pe facebook, ca să îmi fac curaj, să primesc susținere și ceva tips&tricks. Inspirată mișcare, pentru că Andreea de la salam de biscuiți a simțit cum îmi frecam poala rochiței a neputință și m-a ajutat cu sfaturi și indicații prețioase, pentru care îi foarte mulțumesc. Și eu, și omu și vecinii cu care am împărțit rezultatul final.
Long story short, treaba stă cam așa.
Ingrediente:
-400 g biscuiți din făină integrală fără zahăr. Eu am luat gullon, care au ceva îndulcitor, dar în cantitate foarte mică. Vă poftesc să citiți eticheta și să alegeți un produs cât mai curat.
-150 g unt. Cred că pot fi făcuți și cu unt de cocos, dar nu bag mâna în foc pentru cantitate.
-4 linguri cu vârf făină de roșcove
-2 linguri miere
-200 g miez de nucă tocat grosier
-200 g merișoare deshidratate
-scorțișoară- opțional
-semințele unei păstăi de vanilie
-200 ml lapte de migdale
Mod de preparare:
Biscuiții se rup bucăți. Se amestecă cu miezul de nucă tocat grosier, merișoarele deshidratate și scorțișoara. Într-un vas se topește untul, se amestecă cu pudra de roșcove, semințele de vanilie și laptele de migdale. După ce am oprit focul, am încorporat și cele 2 linguri de miere. Se toarnă lichidul fierbinte, treptat, peste amestecul de biscuiți. Acum este momentul să mai sfărâmați cu lingura biscuiții, dacă vreți. Se pune amestecul obținut în folie și se formează salamul. Se lasă la frigider minim 4 ore sau peste noapte.
Sursa foto: iHealth
Eu am avut emoții, vă mărturisesc sincer. Nu-s foarte talentată la deserturi (la făcut, că la mâncat mă descurc binișor), nu fac mai des de o dată/lună și am experimentat în anumite etape teama eșecului. Dar vă asigur că este foarte ușor de făcut. Practic, dacă eu am putut, și unui copil îi va reuși. Și vă încurajez să îi implicați pe cei mici pentru că:
-ingredientele și cantitatea de zahăr sunt controlate și verificate
-vor mânca cu plăcere un desert preparat chiar de ei
-se vor familiariza cu ingredientele, acum este momentul pentru a le explica ce e sănătos și de ce
-scade consumul produselor procesate la voi acasă și în pachețelul pentru școală
-nu are zahăr și făină albă, nici cacao, deci scad șansele să se comporte ca niște ieduți pe amfetamină, așa cum se întâmplă după un desert ambalat care îi agită pe loc
Nu-i vreun desert dietetic, să nu ne facem speranțe. Este însă unul care are ingrediente oleacă mai curate și mai controlate față de suratele din magazine. Noi am devorat la gustare, câteva feliuțe subțiri, am împărțit și cu alții și încă mai avem de bucurat papilele și sufletul vreo două zile. Consum responsabil pe care vi-l doresc și dumneavoastră!
Sursa foto: pixabay.com
Comentarii recente