Sursa foto: iHealth

V-am povestit aici despre pastele din faina de konjac, despre cat de sanatoase si versatile sunt. Dar nu v-am spus despre minunata paine pe care am facut-o din mixul de fibre cu faina de konjac. Cei care ma cunosc stiu cat de incapatanata sunt si cum fac lucrurile doar asa cum consider eu ca este mai bine. Iar acest lucru il aplic cel mai tare in bucatarie, unde nu respect absolut nici o reteta. Totul e pura pasiune, creativitate si inspiratie de moment.

Asadar, desi fusesem avertizata sa respect reteta, pentru ca altfel nu o sa iasa painea, evident ca am facut totul de capul meu. Si a iesit o chestie fara forma si continut care a aterizat fix in cosul de gunoi. Am repetat dupa indicatii, am mai adaugam una- alta de la mine si a iesit asa.

Reteta e foarte simpla:

-125g mix fibre cu faina de konjac (cam 5 linguri cu varf- puteti sa nu cantariti)

-70 ml ulei extravirgin de masline

-75 ml apa calduta

-1 plic de drojdie

-1 plic praf de copt

-4 oua mari

-sare de Himalaya

Eu nu m-am dezis si am adaugat 2 linguri de busuioc uscat si vreo 3 linguri de seminte decojite de dovleac.

Acestea fiind spuse, am dizolvat drojdia in apa calduta, am adaugat restul ingredientelor si am omogenizat. Nu are nevoie de framantat, dospit and co. In acest punct aveam nevoie de o punga craft pentru copt si pentru ca nu am avut de unde, mi-am confectionat una. Din hartie de copt capsata.

punga hartie

Am introdus aluatul in punga improvizata, am capsat toate laturile si am purces la copt, care are 3 etape. In prima etapa am lasat timp de 20 minute in cuptor la 50 grade. Apoi am copt timp de 45 minute la 200g, iar la final am scos din punga si am continuat coacerea si rumenirea pentru inca 10 minute. Poate parea complicat, dar nu e. Pentru mine, cu conditia sa respect reteta, a fost cea mai rapida paine pe care am facut-o ever.

Ce am invatat de aici, dragi copii? Ca painea facuta cu mixul de fibre se confectioneaza musai dupa reteta. Ca are foarte putini carbohidrati si poate fi consumata de cei care au diabet, pentru ca nu mai trebuie sa isi cantareasca portiile. Ca nu are gluten, iar cei care au intoleranta stiu cat de greu este sa gasesti o paine gustoasa care sa nu coste o avere. Ca painea astfel obtinuta este plina de fibre, buna pentru cei care doresc sa scada nivelul colesterolului rau, dar si pentru cei care se lupta cu probleme de tranzit. Ca trebuie preparata dupa reteta (Upps, am mai spus, dar subliniez. Lectie invatata!). Sanatosi sa fim! #eatingfortomorrow