Mă simt de parcă nu am mai scris un articol pe blog de când eram mică. Și într-un fel, well, it could be. În toată perioada aceasta de când mă ocup de pupatul și distratul celui mai adorabil bebeluș, scrisul pe blog este ceea ce mi-a lipsit cel mai tare. Am scris zeci de articole în gând, am făcut și schițe pe telefon, dar niciodată nu am avut timp sau energie să scriu un articol bun de publicare.

Dar pofta vine mâncând (doh!), așa că împreună cu Andreea-Carmen Radu, my partner in crime and dearest friend, am decis să relansăm campania #citeteeticheta (documentată și promovată aici, aici, aici, aici) sub denumirea de #etichetacorecta. Practic aceeași Mărie cu o cu totul altă pălărie. Să vă explic de ce. Pe toată durata lui #citesteeticheta am dat mai degrabă exemple de „așa nu”. Adică ce ingrediente să evităm, ce produse să nu cumpărăm, ce ne face rău, ne afectează starea de sănătate, ne face mai grași și mai obosiți. Acum am decis să marjăm pe latura pozitivă a situației, cu exemple concrete ale produselor care pot fi cumpărate și mâncate fără griji, fără bătăi de cap. De-a lungul campaniei veți găsi pe paginile noastre de facebook și insta, dar și pe bloguri exemple de produse cu eticheta corectă. Asta ca să înțelegem pe bune cum ar trebui să arate eticheta unei ciocolate (nu cea plină de îndulcitori), ce pâine ar trebui să cumpărăm, fără să ne fure iluzia lui „fără aditivi, fără conservanți”, cum nu toată făina integrală e bună și de ce, cum să spunem și azi nu dumnezeului produselor bine marketate dar sărăcite de nutrienți, ce și dacă să alegem din gama produselor procesate pentru bebeluși (un mare of pe care, bineînțeles, tot pe blog am să îl vărs).

O alimentație corectă, echilibrată, bla-bla-bla, ideea de sănătos este mai degrabă despre ceea ce mâncăm, nu despre ce să nu mâncâm, despre partea plină a paharului, despre pozitiv și optimism, către acolo e bine să ni se ducă gândurile, energia, acțiunea. Micile schimbări, radiografia unei zile care devine radiografia obiceiurilor care ne vor contura viața. Micul dejun mâncat fără grabă, fructele de la gustare sau apa băută conștient. O salată la fiecare masă principală și evident, alegerea asumată a produselor de la raft, după citirea etichetei. 😉

So, stați cu ochiii mari și urechile ciulite, căci filmul pe care urmează să îl rulăm pe marile sau micile ecrane are ca și deznodământ înțelegerea și asumarea responsabilității față de ceea ce alegem din magazin, food related, ceea ce punem în farfurie, despre soluțiile văzute ca parte din problemă. Pa-ram, pam, pam!

Sursă foto: pixabay.com