Disclaimer: #iHealthFoodReview este o inițiativă care dorește să facă cunoscute restaurantele din Bucuresti, și nu numai, unde se poate manca sănătos și mostly veggie. Împreună cu Alexandra Alexandru, Alexandra Sandu, Delia Popa, Cristina Drăghici, Andreea Crăciun și Cosmina Grigore testăm preparate vegan și ovo-lacto-vegetariene, trecem prin filtrul papilelor gustative și apoi vă raportăm ce a decis juriul.

De când am blog, cresc #iHealth și mă văd cu fetele din #HealthyBloggersClan, am norocul să merg des în locuri mișto, cu mâncare demețială. E așa, ca și când ar veni Moș Crăciun in fiecare lună. Acum aproape o săptămână (deja!!!) am fost la Simbio, restaurant pe care eu îl știu și frecventez de mult timp, făcând parte din categoria preferatelor. Doar că până acum, cu mici excepții, am prestat burger din carne de vită și toate salatele din meniu, pe repeat. Tura aceasta, pentru că o cere contextul, am degustat tot meniul lacto- vegetarian. Și tare bine a fost!

Am început, așa cum bine le șade unor bloggerițe de healthy food, cu salate, variate și bune- bune. Salată cu quinoa, merișoare uscate și portocale și salata cu legume la grătar și halloumi, care e the sh#$! A fost unul dintre momentele în care îmi venea să las delicatețea la o parte și să nu împart cu nimeni. Nu s-a putut, dar revin ca să se poată. 🙂

În timp ce puneam live poze pe facebook, ca să saliveze tot poporul, am îngurgitat rapid burgerul cu quinoa. Este cel mai bun burger vegan pe care l-am mâncat eu până acum, nu se compară cu absolut ni-mic! Ca să fim înțeleși, nu voi renunța vreodată la burgerul clasic, cu carnea medium, dar de fiecare dată când voi avea starea aia de nehotărâre, în care aș mânca ceva bun, dar să nu fie prea greu, confort food, dar fără carne, starea aia de nici călare nici pe jos, cu siguranță la quinoa burger de la Simbio am să mă gândesc.

Din categoria something to bite on, am degustat, fără pic de delicatețe, sandwich-ul vegan cu avocado, roșii uscate, pastă de măsline, salată verde și roșii. Combinație tare reușită! N-a mai rămas nimic, semn că nu am fost singura care a apreciat ospitalitatea și rețetele Simbio.

Simbio este pe Str. Negustori 26, la 10 minute de Universitate. Eu, deși am mai fost de 100 de ori pe la ei, fiind cu nasul în telefon și în mail-uri, am trecut ca o floare pe lângă intrare. M-am trezit debusolată la capătul străzii, m-am răsucit delicat pe călcâie și m-am intors în locul pierzaniei. Loc în care în acest weekend mă voi duce să mănanc un late brunch. Pentru că, la Simbio, au în weekend, brunch până la ora 18.00. Adică sâmbată și duminică te poți delecta până târziu, fără să se uite nimeni strâmb la tine, cu yammy staff: ouă, granola, pancakes, și, mai ales, french toast, făcut aproape ca în copilărie, când mamaia îmi făcea frigănele și mi le servea cu dulceață pe deasupra, fix în vârful patului.