Sursa foto: Pixabay

Pe când mi se strica o tură nouă de ciuperci în frigider (tot timpul cumpăr prea multe și îmi amintesc de ele abia după ce sunt negre, spongioase și bune de aruncat), și mă învârteam prin bucătărie semi- amețită de foame, am zis să fac o tartă cu #totcemaigăsescprincasă. Rău n-avea cum să iasă și miss always right nu s-a dezis nici de data aceasta.

Tarta aceasta cu ciuperci merge de minune la micul dejun, având MARELE avantaj că este gata făcută, dar și la #prânzlabirou, alături de o salată mare de primăvară. Blatul este crocant și umplutura aromată. Este gata într-o oră, cu tot cu timpul de coacere, iar semințele de susan din aluat fac tot deliciul situației. Să nu ziceți că nu v-am spus. 🙂

Sursa foto: iHealth

Ingrediente:

# Pentru blat:

-250g făină integrală

-3 linguri ulei din floarea- soarelui ecologic extravirgin

-un praf de sare

-2 linguri seminte râșnite de susan

-1 pliculeț de drojidie

-1 linguriță turmeric

-apă călduță

# Pentru umplutură:

-6- 8 ciuperci mari

-3 fire ceapă verde

-1/2 ardei kapia

-câteva buchețele de broccoli

-3-4 linguri brânză de capră rasă

-3 linguri iaurt de capră

-un praf de piper/sare

Pentru aluat, amestecăm toate ingredientele, frământăm 10- 15 minute și lăsăm deoparte la dospit. Între timp, curățăm și feliem ciupercile, tăiem cubulețe ardeiul kapia și rondele ceapa verde. Fierbem broccoli pentru 2-3 minute. Punem într-un vas puțină apă și 1 lingură #bioloi. Adăugăm ceapa verde, ardeiul și ciupercile. Când apa lăsată de ciuperci scade, adăugăm broccoli, lăsăm puțin la răcit, punem brânza și iaurtul de capră și condimentăm. Încingem cuptorul la 200 grade. Întindem aluatul între două bucăți de hârtie de copt, ridicăm marginile și adăugăm umplutura. Coacem pentru 40- 45 minute.