Nu știu voi cum sunteți, dar eu am intrat în era salatelor. Mă ajută, e adevărat și vremea caniculară și timpul limitat pentru gătit dar, mai ales, lenea de sezon. Păi când se apropie vacanța, cui îi mai arde de făcut orice altceva, decât la visat cu ochii deschiși la zilele de huzureală, la drumuri lungi și concerte pe care le aștept de-o viață.

Salata aceasta, pe lângă principala calitate pe care o are, și anume faptul că se face mega rapid, este bogată în Omega 3, bună pentru oase și creier, plină de vitamine și minerale, răcoritoare, bogată în fibre și săracă în calorii. Prietenă și cu foamea dar și cu abdomenul. Peeeerfection, vă spun!

Ingrediente:

♣ rondele de castravete

♣ roșii coapte și zemoase

♣ cubulețe de brânză de capră

♣ sardine la conservă în sos propriu

♣ măsline Kalamata

♣ suc de lime

♣ oregano uscat

♣ pătrunjel proaspăt

♣ ulei de măsline presat la rece

♣ ceapă roșie

♣ sare/piper proaspăt râșnit

Toate ingredientele se taie felii sau rondele, după chef și inspirație. Dressingul se face din ulei de măsline presat la rece, suc de lime, sare, piper, oregano. Deasupra presărăm pătrunjelul proaspăt. Dacă vă doriți să mâncați la prânz, la birou, salata se poate face în borcan, în straturi. Punem stratul de castraveți, apoi măslinele, ceapa roșie, feliile de roșii, sardinele și cubulețele de brânză de capră. Pătrunjelul on top. Dressingul se face separat și se adaugă înainte de servire, pentru a păstra fermitatea și prospețimea ingredientelor.

Sursa foto: Pixabay