Sursa foto: pixabay
Desi am facut si mancat #prajituradeduminica ieri, postez abia azi reteta, ca asa sunt eu, in contratimp, cand temperatura de afara depaseste 25 de grade. Poate fi facuta si cu morcovi, evident, ca de asta se numeste carrot cake, dar eu am avut dovleac congelat de toamna trecuta, si trebuie sa fac loc in congelator pentru fructele de sezon. In plus, imi era si lene sa ma rad morcovii, cand dovleacul trebuia doar decongelat. 🙂 Diferenta de gust intre morcov si dovleac este insesizabila, doar ca in cazul in care folosim dovleac, prajitura are nevoie de mai putin indulcitor.
Sursa foto: iHealth
Ca sa nu mai lungim discutia, treaba sta cam asa: amestecam intr-un castron 2 cup faina integrala, 1 pliculet praf de copt bio, 2 lingurite scortisoara si un varf de lingurita sare de mare neiodata. In alt castron batem 4 oua, le amestecam cu 3 linguri unt topit din nuca de cocos si 3 linguri miere. Combinam ingredientele uscate cu cele umede, adaugam 1 cana de dovleac ras si 1 mana miez de nuca taiat mai mare si total neuniform. Coacem in cuptorul incins la 180 grade, timp de 35 minute sau pana trece proba scobitorii. Lasam la racit, taiem prajitura pe orizontala, si punem atat la mijloc, cat si la suprafata, cate 3 linguri mascarpone amestecata cu putina scortisoara. Racim minim 1 ora si apoi mancam pana la ultima firimitura.
Daca doriti varianta vegan, inlocuiti ouale cu 2 banane mari, foarte bine coapte, pe care le faceti piure, si pregatiti o branzica de caju, in loc de mascarpone.
Comentarii recente