Am avut cea mai activă vacanță ever, adică am muncit de-am rupt, în timp ce am like-uit, cu oarecare jind, recunosc, toate pozele de pe insta cu vacanțe, mare, plajă and co. Lasă, că m-oi face și eu mare, și vacanțele vor fi pentru relaxare la un moment dat.

Ce voiam să vă spun este că, după trei zile de luat la rând toate terasele din București, ieri, mi-am suflecat mânecile, am scos oalele de la naftalină, și am executat #ceamaibunăsupăcremăever: supă cremă de ardei copt. Un hit al verii, dacă are cine să vă coacă ardeiul.

Ca să nu mai lungim povestea, lucrurile stau cam așa: într-o oală am pus 2 morcovi, 1 rădăcină de păstârnac și un cartof mic. Toate tăiate cubulețe. Musai și o ceapă. Eu nu am avut și nu s-a oferit nimeni să meargă la piață. N-a fost mare bai, a mers și fără. Am pus peste legume apa, cât să le acopere și am fiert, până au devenit al- dente. Moment în care am adăugat pulpa de la 8- 9 ardei copți și cățeii de la o căpățână de usturoi mică. Am mai lăsat preț de un clocot scurt, am condimentat cu sare, piper proaspăt măcinat și ceva oregano uscat.

Am pasat cu blenderul, am pus în farfurii, am decorat cu ulei de măsline presat la rece și semințe crude (in, susan, floarea- soarelui, dovleac).

Am savurat în liniște, cu recunoștință pentru mâncare și pentru momentele de respiro din viață. Bine, și cu gândul la vacanțele care urmează; câte una pe lună, ca să îmi scot pârleala.