Eu fac lucrurile cu foarte mare seriozitate. Și la fel de serios am tras chiulul și pe blog și de prin bucătărie săptămânile acestea. Daaaar, ieri am băgat o tură de forță prin oale și deși pe sfârșite ziua, nu vă las fără meal plan. Pentru că am promis.

Repede, repede pun pe blog, poate vă inspiră câteva idei total nepretențioase, rapid de făcut și la fel de rapid de mâncat.

Prânz

Coquellet cu morcovi la cuptor și  sos pesto verde home made (baby spanac, parmezan, suc de lămâie, un strop de ulei de măsline, pătrunjel, nucă și 1 cățel de usturoi, opțional. Toate amestecate bine în mojar, dar în lipsa de mojar sau de chef, blender își face treaba just perfect)

Pește la cuptor cu salată de baby spanac și sfeclă roșie

Falafel copt cu sos de avocado și salata tabuleh din quinoa și mult pătrunjel

Cină

Salată cu ton, avocado, ardei kapia, castravete

Linte cu legume și sos roșu, un fel de tocăniță fiartă mâncată alături de murături în saramură

Ciuperci umplute cu legume și parmezan, rumenite la cuptor

Soufle de broccoli (Broccoli fiert 4-5 minute, amestecat cu ricotta sau urdă și ou, mărar și un praf de sare, rumenit la cuptor) cu salata de rucola și roșii cherry

Pentru gustări ne-am organizat cu miez de nucă, câteva batoane cu fructe uscate și semințe, fără zahăr sau îndulcitori, mere, portocale roșii și mango, bastonașe de legume și chipsuri coapte din kale.

Prioritate în meal planul fiecărei săptămâni îl au legumele de sezon, cultivate, pe cât posibil, local. Dar acest principiu după care mă ghidez atât personal cât și în conceperea planurilor pentru persoanele pe care le consiliez, nu mă va ține departe de exotismele atât de la îndemână în această perioadă. Mănânc mere, dar și portocale. Aleg urda locală, dar nu mă privez nici de grăsimile bune ale unui avocado. Fug rupând pământul de extreme și de carne fără legume în cadrul aceleiași mese. Și încurajez diversitatea în farfurie. De gusturi, de culori, de texturi. Mâncarea sănătoasă este mai apetisantă atunci când acceptăm alimente noi, când suntem creativi, total neprevizibili și neplictisitori.

Sursa foto: pixabay.com