Nu stiu altii cum sunt, dar eu, in primele zile de vacanta intr-o tara noua tin neaparat, dar neaparat sa ma porcesc sa gust din specialitatile culinare ale locului, sa ma plimb pe stradute, sa simt pulsul orasului , sa ma holbez la oameni si, in general, sa fac nimic. Reset total. Dar dupa vacanta in Munchen, una dintre cele mai frumoase de pana acum, simt nevoia sa ma spovedesc. Recunosc cinstit ca mancarea este atat de gustoasa incat, pur si simplu n-am putut sa ma abtin sa nu gust din toate. Si bine am facut!
Ca sa vedeti de ce spun asta, am sa va arat si voua despre ce vorbesc, riscand, desigur sa imi pierd din credibilitate. Si sa ridice primul piatra cel care a mancat doar salate si supa crema in vacanta.
Asadar, in prima zi, cea mai ploioasa si friguroasa (am si o explicatie, aveam nevoie de calorii ca sa ma incalzesc), am mancat fix in centrul orasului, in Marienplatz, cu un ochi in farfurie si altul la New Town Hall. Si a fost cea mai gustoasa si aspectuoasa pizza ever. Cu broccoli, baby carrot, ardei gras, rosii cherry, ceva mozarrella si sos de rosii. Blat subtire si crocant. Vis.
Urmatoarea locatie pe care am ales-o spre a ne mangaia burtile rotunde deja, a fost beraria Hofbrauhaus. Este recomandata in toate ghidurile turistice, este un punct de atractie al orasului. Atmosfera data de orchestra cu muzica traditionala bavareza face toti banii, dar nici mancarea nu este mai prejos, cu toate ca trebuie sa te inarmezi cu rabdare si un pretzel dolofan pana primesti felul principal. Aici a fost vorba despre un snitzel rumenit in unt, cu dulceata de merisoare si celebra salata de cartofi.
Am decis apoi sa trecem la lucruri mai serioase si ne- am mozolit pana la coate cu niste carnati cinstiti, nemtesti. Cinci feluri in aceeasi farfurie, cu salata (am mancat salata!!!!) de varza murata condimentata cu chimen si ceva piure de cartofi, cred. DE- LI-CIOS!
A urmat restaurantul Ayinger, care ne-a placut mult si unde am mancat de mai multe ori. Pe langa felurile de mancare din carne de vita preparata exemplar, am avut parte si de chelneri care zambeau cu amabilitate, parca, fireasca. De poveste (si povestit) avem chiftelutele de vita coapte, cu salata de cartofi si salata verde, dar si gulasul din carne de vita cu minigaluste si sos brun. Cam asa:
Spre final va las cu unul dintre felurile care m-au cucerit, Fajitas cu carne de vita, ciuperci, ardei gras, doua feluri de dovlecei (zuchinni si dovlecel galben), cozi de ceapa verde. Are 3 sosuri insotitoare si ceva salata verde si este felul de mancare pe care l-am tot reprodus si acasa, pentru ca nu-mi puteam lua gandul de la el. In Munchen, am mancat fajitas la Maredo, un restaurant classy, diferit de beer gardenurile care impanzesc orasul.
Memorabil a ramas si un pui rumenit la cuptor cu ardei copt. Din pacate, nu mai gasesc pozele, asa ca va trebui sa ma credeti pe cuvant. Am suplimentat cam toate felurile de mancare cu o salata generoasa ca sa alunece mai usor si sa o putem lua de la capat a doua zi. 🙂 Si pe cuvant de food coach ca poza e facuta la masa noastra.
Cam asa a aratat experienta noastra culinara din aceasta vara. Si mi- ar placea sincer sa impartasiti si voi din ale voastre. Poate publicam aici si cateva guest posturi sa afle si restul poporului ce poti manca bun in vacante.
Comentarii recente