Sursa foto: onegreenplanet.org

Sălățim, maria ta, sălățim! Că de când a venit căldura doar salate aș mânca. Bine, și pandișpan cu vișine, dar ăsta e mai greu de manufacturat și ajunge mai răruț în farfuria mea. Salata cu broccoli și brânză de capră s-a născut într-un moment de lene mare. Atunci când îți e foame și nimic din frigider nu îți face cu ochiul, dar parcă nici pizza nu mai vrei să comanzi. Și cum un broccoli opărit (la propriu, măh, nu râdeți) nu prevestea mare scofală în farfurie, în afară de niște fier și calciu, am mai pus ardei kapia roșu și suc de lămâie, pline de vitamina C, care să ajute organismul să absoarbă mai bine fierul, avocado și ulei presat la rece, care să contrabalanseze necesarul de lipide. Și ceva brânză de capră, pentru gust și nu numai. Nimic întâmplător, deși așa ar părea. Defect profesional, mi-e clar că nu mă mai fac bine. Hai, mai bine, să vă spun:

buchețele de broccoli ținute 5 minute în apă clocotită (m-a învățat C trucul și tare gustos iese)

un ardei kapia tăiat cubulețe

un avocado, așisderea, cubulit

dressing cu suc de lămâie, sare, piper proaspăt râșnit, o lingură ulei de susan presat la rece

cubulețe de brânză de capră

o lingură semințe de cânepă

Amestecăm toate ingredientele, turnăm dressingul on top, și ta-naaaa, gata salata! Merge și la prânz, la birou, e bună și ca cină ușoară. Nu are gluten, abundă de vitamine, minerale, grăsimi și carbohidrați cu eliberare lentă. Așaaa, ca pentru un abdomen gata de etalat pe plajă.