Sursa foto: iHealth

Într-o seară, în timp ce împachetam niște ciorapi (sunt o divă, bre, știu!) mă gândeam că mă mișc contra curentului: în timp ce industria alimentară ne îndeamnă la consumerism, la alimente ambalate lucios și aromate artificios, eu militez pentru simplitate, pentru gătirea mâncării acasă, cu ingrediente proaspete și de sezon, cu drag și organizare, fără risipă inutilă (nici de timp, nici de energie, nici de ingrediente). Atunci când peste tot ni se induce ideea că nu mai avem timp pentru lucrurile importante din viața noastră, eu am decis că acesta este anul în care am timp pentru tot, alegând să nu mai îngrămădesc activități inutile în rutina zilnică, să simplific și să triez oameni și lucruri. Si, boy, oh, boy, ce bine e, atunci când micul dejun are loc în tihnă, pentru că am decis să mă trezesc cu o oră mai devreme, când la prânz am toate activitățile puse în ordine, pentru că am ales să nu deschid facebookul timp de 3 ore și nici să răspund la mail-uri care nu sunt urgente.

Viața necomplicată inutil, simplitatea firească a acțiunilor zilnice, merele cumpărate din piață și apa băută pe îndelete, ne aduc liniște la căpuț, concentrare și eficiență în acțiunile zilnice. Iar mâncarea gătită acasă, în care pui energie și drag este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine și ai tăi. Așa mă amăgesc de fiecare dată când găluștele ies tari ca piatra. Dar nu mă las. Într-o bună zi am să le dovedesc din prima!

Și în acest context, am și manufacturat o salată de sfeclă roșie, atât de bună, încât s-a mâncat până la ultima firimitură. În doi timpi și trei mișcări, am curățat o sfeclă roșie măricică. Am spălat-o bine și apoi am mărunțit-o la robot. Voi o puteți da pe răzătoare, mie îmi place manichiura mea impecabilă. Am amestecat sfecla mărunțită cu un avocado pasat, suc de lămâie, ulei de nucă, sare, un praf de piper, o mână de baby spanac și 1-2 căței de usturoi. Avocado taie din asprimei sfeclei crude, o îmblânzește delicat, uleiul de nucă dă caracter salatei, iar usturoiul, fără de care viața e pustiu, combină toate aromele.

Ajustați cantitățile în funcție de foame, poftă sau preferințe. Dacă vreți o textură crocantă, merge și o mână de miez de nucă tras la tigaie.

Hai, poftă bună! Și cu plăcere!