Riscând, desigur, să îmi iau câteva roșii în față, am să vă mărturisesc că mie îmi place vremea de afară. Da, vremea asta cețoasă, ploioasă, rece. Am mai multă energie, sunt parcă mai organizată și mai productivă. Dar umblă vorba prin târg că pentru cei mai mulți este o perioadă dificilă de adaptare către sezonul rece, care seacă de energie și dă o stare de somnolență permanentă.

Empatică și simpatică cum mă știți, m-am gandit că v-ar prinde bine câteva idei de gustări energizante, pe care să le mâncați fie în prima parte a zilei, pentru un șut în fund  boost, fie pe după- amiază, în loc de a cincișpea cafea, care, parcă, are efect de somnifer.

Așadar, doamnelor, domnilor, în ordinea numerelor de pe tricou, avem:

O mână plină cu nuci/alune/migdale/caju crude– sursă de energie și de grăsimi sănătoase, bune pentru creier, piele și bucățele enervante pe tastatură.

1 iaurt de capră cu 1 lingură semințe de chia și un praf de scorțișoară. Dacă vă simțiți fancy, puteți adăuga și un praf de cardamon (care e viața, pe cuvânt!). Scorțișoara reglează nivelul glicemiei (boy, I’m smart!) și scade pofta de dulce, iar semințele de chia sunt bogate în nutrienți necesari (calciu, fier, proteine și grăsimi) pentru energia pe care ne-o dorim.

Fructe deshidratate: 5-6 curmale sau același număr de smochine. Satisfac și pofta de dulce și nevoia organismului de energie.

Bastonașe de morcov și castravete cu 2 -3 linguri de hummus. Mai ales dacă mergeți după la sală. Fibre, carbohidrați pentru energie, stomac ușor, vis!

Smoothie verde. Este întotdeauna un shoot pentru a obține energie imediată. Dacă combinăm deștept ingredientele și adăugăm și o sursă de grăsimi pentru ca energia să fie eliberată treptat și glicemia să nu crescă brusc, ne-am, practic, scos. Alchimia este așa: 1 lamaie decojită, 2 felii ananas proaspăt, 1 legătură pătrunjel, 1 lingură semințe de chia sau in rășnite.

Pam pam!

Sursa foto: Pixabay