Sursa foto: pixabay

Joaca aceasta serioasă de-a meal planningu’ presupune și o oarecare sezonalitate a ingredientelor. Pentru că mai abitir mâncăm sfeclă și conopidă iarna, decât vara. Iar la iHealth am trecut de ceva timp la meniul din colecția iarnă/primăvară. Am conceput, gătit, gustat, ajustat și apoi plasat în planul săptămânal noi salate de iarnă. Gustoase (asta-i cel mai important), echilibrate, nedisociate (pentru că au de toate: proteine, glucide și lipide). Asezonate pentru imunitate. Pe probate. 🙂

Salată caldă cu linte și brânză de capră

Linte verde fiartă, brânză de capră, măsline Kalamata, roșii cherry, castravete, mărar, sare, un praf de piper, suc de lămâie, ulei presat la rece

Salată cu legume coapte, avocado și fructe de mare

Cartof dulce, sfeclă roșie și păstârnac tăiate bastonașe și coapte. Calamar la gratar. Avocado tăiat cubulețe. Amestecate. Condimentat totul cu sare, piper, un strop de balsamic, usturoi, suc de lămâie.

Salată asiatică cu tofu 

Tofu tăiat cubulețe și tras la tigaie până se rumenește ușor. Morcovi rași. Semințe râșnite de susan. Sos de soia. Castraveți tăiați cubulețe. O mână baby spanac. Ulei presat la rece. Mix and match.

Salată cu conopidă coaptă, rodie și nucă

Conopidă condimentată cu turmeric, sare, piper, ulei, coaptă la cuptor. Amestecată cu sâmburi de rodie. Miez de nucă tocat grosier, rumenit ușor. Avocado. Ou(ă) fiert(e). Pătrunjel. Zaatar, suc de lămâie, chilli.

Zi de zi, pas cu pas, salată cinstită cu salată cinstită, măsura succesului tău poate deveni, de la o cifră pe cântar, ceva mult mai important: o stare de bine. De energie, de împăcare, de stimă de sine, de „uite că și eu pot”.

Hai, să fie primit! Și să îmi spuneți dacă ați sălățit.