În ultima vreme am acest fetiș al mic- dejunului în bol. Îmi place să așez milimetric nutrienți, culori și texturi diferite și apoi să le savurez pe rând sau mixate. Dimineața, când mai mult mormăi decât vorbesc, când cu greu procesez până la prima gura de cafea, puține lucruri bucură freak controlu’ din mine, în afară de certitudinea că am mâncat bun, sănătos și variat.

Long story short, m-am gândit să vă arăt și vouă #5breakfastinabowl care să bucure stomacul și sufletul în cele 5 zile lucrătoare ale săptămânii. Bonus, pot fi preparate în avans, de seara, fără griji suplimentare dimineața.

# Mei, afine, unt de migdale și semințe de chia

Meiul se lasă la prehidratat de seara și se fierbe dimineața în lapte de migdale. Se poate fierbe și cu 1-2 zile înainte și păstra la frigider în borcane cu capac. Se alcătuiește bolul din 3-4 linguri mei fiert, 1 lingură semințe de chia, 3 linguri afine și 1 linguriță unt de migdale de bună calitate.

# Roșii, avocado, semințe de dovleac, brânză de capră, pătrunjel și castravete

1 roșie feliată, 2 linguri semințe de dovleac, cubulețe de brânză de capră, miezul unui avocado stropit cu suc de lămâie, rondele de catravete și pătrunjel proaspăt.

# Năut fiert, sfeclă roșie, morcov, ardei kapia, semințe de cânepă

Câteva linguri boabe de năut fiert, sfeclă roșie și morcov ras, ardei kapia feliat și o ploaie de semințe de cânepă.

# Sardine, quinoa, avocado, castravete

1 conservă sardine în sos tomat cu suc de lămâie, miezul unui avocado, câteva linguri de quinoa fiartă, rondele de castravete

Sursă foto: Pixabay

# Hrișcă, ardei copt, semințe de floarea- soarelui, feta

2-3 linguri hrișcă fiartă, cubulețe de feta, felii de ardei copt, 1 lingură semințe de floarea- soarelui, câteva măsline Kalamata.

Combinații sunt gândite pe bază de preferințe personale, ceva feedback din zona de meal planing, de care țin cont întotdeauna și în funcție de sezonalitatea ingredientelor. Nu vă temeți să faceți propriile combinații, șansele să obțineți niște chestii nemâncabile, de nevăzut și aruncat sunt, practic, minime. Un fel de 6 din 49. Doar că în situația de față nu pierde nimeni, doar câștigați un mic dejun diferit, hrănitor și neplictisitor.

Sursă foto: iHealth