Experiența ultimilor ani m-a făcut să îmi trasez un set de reguli pe care să le aplic în relația cu persoanele cu care interacționez. Și la birou, dar și acasă. Și în relațiile profesionale, dar și cu prietenii. Sun, programez, răspund la mail-uri și mesaje. Anunț din timp când nu pot să ajung. Mă organizez, și, cu foarte mici și motivate excepții, nu întârzii.
Acest articol nu vizează pe nimeni, este scris fără pic de răutate sau sindrom acut de superioritate. Cititi-l ca atare, cu un strop de umor și cu sufletul deschis. Este un mic ghid de bună purtare care ne ajută să fim mai organizați, proactivi, eficienți, asumați.
Așadar, cum îmi imaginez eu, din globul de cristal în care trăiesc, interacțiunea ideală cu oamenii care vin la #iHealth:
#1. Fă-ți programările la timp. Nu aștepta să sune sau să scrie altcineva mesaje în locul tău. Deși mă comport cu tine de parcă ai fi singurul și cel mai important client pe care îl am, pentru că îmi place să dezvolt relații umane, reale, calde și de bun simț, deși mă implic în fiecare poveste de parcă ar fi a mea, aștept de la tine să acorzi aceeași importanță, energie și drag colaborării noastre și să suni la timp.
#2. Respectă orele agreate. Vino la timp la întâlnirea programată.
#3. Nu te aștepta că va munci altcineva în locul tău. Faptul că mergi la nutriționist nu înseamnă că altcineva va face lucrurile în locul tău. Nu am (deși mi-aș dori, uneori) o baghetă magică cu care să fac lucrurile să funcționeze. Asumă-ți. Muncește. Organizează-te. Nu te ascunde în spatele lui „nu funcționează nici asta” doar pentru că îți e greu să începi.
#4. Întreabă. Comunică. Trimite-mi poze cu mâncarea, cu noile recipiente din care bei apa, cu parcul în care alergi dimineața. Pentru că da, îmi place să știu ce mănânci, cu ce înlocuiești atunci când nu ai la îndemână ce era în planul alimentar. Și te rog să faci acest lucru, nu pentru că aș fi freak control (deșiiii….), ci pentru că, pe cuvânt, inima mea dospește precum un cozonac sugar free, atunci când constat că ceea ce spun rămâne între cele două urechi, și se transformă din vorbe, în fapte.
#5. Spune-mi când nu mai poți, când nu mai vrei, când îți e greu să continui, când simți că vrei o pauză. Fii cinstit cu tine, dar și cu mine. Pentru că întotdeauna vom găsi o soluție să fie mai bine, mai ușor, mai rapid, mai doable decât este deja.
#6. Bonus. 🙂 Nu te aștepta să te cert, critic, să îmi asum eu ceea ce nu ai făcut tu. În relația noastră vei avea parte doar de susținere, empatie, dar nu mângâiat pe cap, și fermitate, atunci când situația o cere. Pe bune, îți fac galerie, dacă de asta ai nevoie ca să mergi mai departe. Și te învăț și pe tine să îți faci galerie atunci când este greu. Nu sunt cu nimic mai bună, mai deșteaptă și mai devreme acasă, ci, poate, doar puțin mai organizată, mai cunoscătoare de lucruri într-ale mâncatului, în general.
Comentarii recente