Am spălat sorțul de ambasador. Am schimbat coverul la pagina de facebook. Dar încă verific obsesiv- compulsiv telefonul, de teamă să nu îmi scape vreun to do urgent. Încă tresar când mă gândesc la liste, sponsori și borcane cu pedală. Mi-e dor de conversațiile prelungite cu #mygang, din nopțile în care ne scurgeam de epuizare, când ochiii noștri nu mai puteau focusa excelurile, iar bateriile telefoanelor cedau.

Totul a început, pentru mine, în urmă cu trei săptămâni, când m-am văzut cu Andreea, să punem la cap detaliile unei campanii de conștientizare. Mi-a propus să vin ca voluntar la event și am acceptat pe loc. Trei zile mai târziu, am fost acceptată ca Ambasador Food Revolution, iar implicarea mea în proiect, a luat o nouă turnură, de data aceasta fiind unul dintre ambasadorii coordonatori. Habar nu am cum au decis să aibă încredere că pot duce la capăt o astfel de sarcină care implica o responsabilitate imensă și efort pe măsură. Pentru că, mărturisesc cinstit, în momentul în care am avut acces la partea de background, tentația a fost să mă retrag. Mi se părea imposibil ca o mână de oameni să poată face toate taskurile din listă.

Și totuși a ieșit ce ați văzut și mie încă nu îmi vine a crede. Pentru că aceste lion hearted girls au făcut visele să se materializeze:

Ami Șelariu, orădeanca noastră frumoasă, dedicată și empatică care a muncit zi și noapte, fără oprire. Chiar și atunci când organismul ei a cedat, chiar și atunci când a fost nevoită să meargă la spital pentru perfuzii, nu a dat înapoi. Prelua și rezolva. Și ne întreba cu ce ne poate ușura munca. This, my friends, este exemplul meu de om vertical, cu fapte, fără prea multe vorbe. Și o iubesc de nu mai pot.

Andreea- Carmen Radu, omul datorită căruia am intrat eu în povestea aceasta incredibil de frumoasă. Care are încredere în mine mai mult decât am eu. Care a muncit de-a rupt, care ne-a organizat în ziua eventului extrem de eficient, când eu umblam ca o muscă beată și fără traiectorie. Un om pe care vreau să îl am alături life time.

Larisa Petrini, cu care am împărțit, într-o zi toridă de mai, pe o bancă, cireșe grecești, emoții și bucăți de suflet. Este omul care ne-a ghidat acțiunile în toată aventura aceasta. Larisei îi multumesc pentru încredere, pentru knowlegde, energie, pentru tot ce m-a învățat și pentru tot ceea ce este.

Mary Balaban, acest titirez plin de energie. Organizată până în dinți, Mary a dus o parte grea a eventului. Și nu s-a plâns o secundă, deși avea toate premizele să o facă. Somn puțin, taskuri multe, liste întregi de lucruri de rezolvat. Hatts off, my darling! You simply rock!

Cristina Huzum, care ne-a ajutat acolo și atunci când noi nu mai puteam. O persoană pe care am descoperit-o, așa cum este ea, abia în ultimele zile. Recunoscătoare și bucuroasă că am lucrat împreună.

Mihaela Boicu și Gabriela Petre, aceste femei ge-ni-a-le, care nu au dat un pas în spate de la nici o sarcină. Și care s-au descurcat admirabil pe tot parcusul eventului. Organizate, prezente, extrem de muncitoare.

Florina Badea și Alina Cîță Țibrea, oameni de bază, care s-au asigurat ca lucrurile să decurgă perfect și au adus bucata lor de energie, într-o echipă pe care doar adrenalina o mai ținea în picioare sâmbătă.

Eu trebuie să le mulțumesc în mod special unor doamne: Cosminei Grigore (cel mai dedicat voluntar, care a muncit două zile cot la cot cu noi. Care m-a hrănit, hidratat și îmbrățisat like a true friend. Love you, girl!), Irinei Bradoș (care și-a dorit atât de tare să vină, încât universul a ajutat la schimbarea planurilor inițiale; a fost unul dintre voluntarii de bază), Cristinei Drăghici și Alexandrei Sandu (care au dat energie și drag în cadrul echipei lor; mă bazam pe ele), Mihaelei Negrescu (care a completat echipa dovleceilor perfect, cu care m-am înțeles din priviri și care a fost doar suflet și mâini pe tot parcursul eventului).

Special thanks Anei Nicolescu, Parenting PR și întregii comunități de bloggeri; Petruței Tașca și echipei ei; Hotel Sheraton; întregii echipei de la Conacul Golescu Grant; sponsorilor, fără de care acest eveniment nu ar fi fost la fel (Beko, Alpro, Solaris, Costa D’Oro, Rio Mare, Cassa Azzura, Fuchs, Quixx, Raw Vegan Bistro, Green Sugar, Sloop, Puro&Bio, Noorish, Eisberg, Republica Bio, Bioloi); copiilor și părinților care au venit și au sărbătorit alături de noi.

Cel mai mare eveniment de nutriție al primăverii și cel mai important eveniment Food Revolution de până acum din România s-a încheiat. Peste 600 de persoane prezente, dintre care 300 doar copii, 20 de ambasadori din 5 orașe ale țării. 160 de borcane umplute, în același timp, cu salată delicioasă. Sute de căpșune tăiate în același timp. Sute de mustăți de ciocolată, deasupra gurilor care mușcau cu poftă din wrapul sănătos cu fructe. Energie bună. Bucurie, implicare, dedicare.

This is just the begining! Food Revolution is everyday and everywhere!