Sursa foto: www.rcourcy.com

Tare v-a mai plăcut, observ, și dospesc de drag, săptămâna noastră, cu tema #CinaînFamilie.

Și cum am rămas restantă, cu un ultim articol pe blog, revenim, ca să închidem bucla unei teme spinoase și veșnic întrebătoare. Ladies and gents, ce mâncăm, frate, la cină? Să fie și rapid, și sănătos, și ușor, și gustos? Să placă și bărbatului, să fie și nutritiv pentru copii, dar și prietenos pentru silueta doamnelor? Și să nu trebuiască să buchisim o sută de feluri de mâncare, în fiecare seara.

Budincă de legume

Broccoli sau conopidă sau amestec, fierte sau aburite timp de 4-5 minute, amestecate cu ardei kapia tăiat cubulețe, brânză de capră sfărâmată, iaurt de capră, mărar, semințe râșnite de susan, boia dulce și un praf de piper proaspăt râșnit. Rumenite la cuptor și mâncate cu poftă.

Salată cu legume de sezon și brânzeturi

Roșii, castraveți, ardei kapia sau sfeclă rosie, morcov, ardei gras, o mână generoasă de frunze verzi, pătrunjel proaspăt și cubulețe de brânză. Toate asezonate cu ulei extravirgin de măsline/nucă/dovleac sau floarea- soarelui, presărate cu semințe de susan, cânepă sau in, condimentate cu ierburi uscate, un praf de sare și unul de piper.

Salată cu ton

Ce e cel mai ușor și mai ușor de pregătit la cină? O salată cu ton, of couse. 🙂 O mână de fasole verde aburită al-dente, ton în suc propriu, avocado cremos cubulit, ardei kapia, ceapă roșie, ulei de bună calitate, sare și piper.

În același spirit, merge și un pește la cuptor cu legume

Punem în tava de cuptor hârtie de copt. File de pește și legume (felii de dovlecel, roșii cherry, câteva buchețele de brocccoli). Asezonăm cu sare, piper, ierburi uscate. Coacem timp de maxim 30 de minute și gata #cinaînfamilie.

Pizza night sau pizza pe blat de legume

Rondele groase de dovlecei și vinete, pălării mari de ciuperci, aliniate militărește în tava de cuptor. Unse cu sos bun de roșii. Oregano uscat, mozzarella, măsline feliate. Rumenite la cuptor. Param- pam- pam!

Oferiți tuturor șansa să participe la pregătirea cinei. Timpul de calitate petrecut împreună, conectarea care se crează după o zi plină, sentimentul de apartenență și utilitate în cadrul familiei bat, de departe, sosul ăla de roșii dat pe perete, faptul că legumele nu sunt curățate, spălate sau tăiate perfect sau stropii de ulei de pe podea. În timp se dezvoltă și dexteritatea, și priceperea și dragul. #CinaînFamilie este o chestiune de parteneriat, care nu va porni de la sine, decât atunci când noi vom decide să pornească. Amânarea de pe o zi pe alta, tărăgănarea, pândirea momentului perfect din ziua perfectă, sunt așteptări utopice care fac diferența între ceea ce suntem și ceea ce ne dorim să fim.