Da, știu cum e. Și eu ajung acasă seara, uneori foarte târziu. De cele mai multe ori sunt descurajată, încă de pe drum de basics: gândul că trebuie să îmi pun hainele murdare în coș, să fac duș, să ma demachiez, să mă spăl pe dinți. Nu mă mângâi pe cap și nici nu mă pretind un impecabil practicant de healthy lifestyle. Am, în schimb, câteva metode prin care care mă organizez ca să nu mor de foame seara, dar nici să mă văd la ochi în fiecare zi cu băieții de la delivery. Deși, uneori, se întâmplă.

Schimbarea și viața, în general, nu sunt doar alb și negru, totul sau nimic. Perfecțiunea ne face să vedem realitatea ca pe un film prost, pe repeat. Dar realitatea e, nici mai mult, nici mai puțin, acțiunea pe care o faci zilnic, diferită de cea pe care o trăiești în mintea ta, așteptând momentul oportun, care nu vine niciodată. Unele seri vor fi cu salată nutritivă sau supă caldă în care simți gustul fiecărei legume gătite lent. Alteori, mâncarea vine la pachet cu un pahar de vin, discuții savuroase și prieteni buni. Iar alteori o pizza pe canapea și un film bun te vor face să iubești regulile și să accepți excepțiile în viața ta.

Totul e să abordăm situația în cel mai doable făcubil mod posibil. Să nu ne propunem paste făcute în casă cu sos fiert trei ore (lucru total descurajant încă de la stadiul de idee) ci lucruri rapide (nope, pâinea cu unt și cașcaval nu e o variantă) și, mai ales, hrănitoare.

Dar mai bine să vă povestesc ce am tot timpul în cămară și frigider, astfel încât, în serile în care îmi este foarte lene, organizarea să bată cele mai bune scuze.

Basics:

Legume congelate, care sunt spălate și porționate de alții. Câteva minute la abur sau la fiert și sunt gata de mâncat.

Frunze verzi gata spălate, la pungă (salată verde, baby spanac, rucolla, valeriană). Punga făcută de mine, atunci când am timp să le spăl și usuc, sau punga făcută de alții și cumpărată din magazin. Au nevoie doar de lămâie și un ulei presat la rece bun și se transformă, magic, într-o salată.

Verdețuri aromatice, proaspete sau congelate: mărar, pătrunjel, leuștean, orice vă place.

Paste integrale, orez brun, quinoa

Legume proaspete: ardei kapia, castravete, roșii, apio, morcovi, sfeclă roșie. Le spăl la începutul săptămânii și sunt gata de porționat și mâncat.

Conserve fără zahăr, doar cu apă și sare. Recent am descoperit și unele fără bpa, vă povestesc imediat ce am date validate. Năut, linte, fasole roșie. Dau textură și consistență oricărei salate.

Unul-două tipuri de ulei presat la rece, de calitate

Pește congelat. Se lasă la decongelat, de dimineață, în frigider, iar în maxim 20 minute, la cuptor, este gata de a fi mâncat.

Brânză de capră, iaurt, kefir

Conserve de pește în suc propriu: ton, sardine, macrou

Mofturi:

Mai multe tipuri de semințe crude: muguri de pin, dovleac, floarea-soarelui, in, susan, chia, cânepă. Proteine și grăsimi bune. Schimbă, în bine, gustul și textura unei salate sau supe cremă.

Fructe de mare congelate– se fac foarte rapid cu niște quinoa, să zicem, și o salată mare lângă

Hering marinat în ulei de măsline. Câteva bucăți puse într-o salată te fac să uiți că ai frunze în farfurie.

Un balsamic de bună calitate

Anghinare, roșii uscate în ulei de măsline

Migdale, nuci, caju, toate crude

Ok, ok, recunosc că sunt puțin planning freak. Nu mă tratez pentru că este biletul meu sigur către timp liber câștigat, mâncare de calitate cu ingrediente controlate și mai puțină risipă alimentară. Dar sunt curioasă dacă aveți trucuri de împărtășit și alimente care vă fericesc stomacul în serile fără chef și energie.

Sursă foto: unplash.com