Hello lovely people! Am trecut să vă spun că anul acesta voi scrie mai des pe aici, măcar din când în când. 2019 a fost cumva solicitant (ok, foarte, recunosc) cu un bebeluș, cu întorsul la birou rapid după naștere, cu cele 1000 de schimbări care s-au petrecut fix când credeam că avem o rutină. Cu tot ajutorul de care am avut parte, nu am reușit de-loc să îmi adun gândurile coerent și pentru blog. Așa că anul acesta am decis să le aștern fix cum sunt, neadunate. 🙂 Și încep seria articolelor din 2020, cum altfel, decât cu o rețetă de brioșe. Baby friendly, mom friendly, fără zahăr, cu făină integrală. Vis!

De când copilul a făcut trecerea de la piure la mâncare bucăți (asta după ce a făcut greva foamei o perioadă- revin și cu asta) și mănâncă trei mese și una-două gustări zilnic, îi fac din când în când, nu foarte des, și brioșe sau biscuiți. Dulci sau sărate, le devorează cu plăcere pe toate. După mai bine de 1 an de când stau pe tușă la acest capitol, toată lumea din casă e fericită, iar eu mă simt ca la debut în ale bucătăritului, de parcă nu am mai făcut nicioadată desert.

Am tot răscolit internetul în căutare de inspirație, am întrebat mame mai pricepute și mai cu experiență decât mine, dar nici o rețetă nu a reușit să mă mulțumească pe deplin. Mbineee, recunosc că nici nu am testat multe, că nu-i vreme de pierdut cu un dragon curios și plin de energie. Am combinat ingrediente până a ieșit așa.

Ingrediente:

-1 ou

-1 banana medie

– mure (dar merg la fel de bine si afine ori zmeură)

-70 g unt topit

-150 g faina integrala

-2 lingurite praf de copt bio

-2 linguri pudra de roscove

-150 ml lapte

Mod de preparare:

Banana (recomandat să fie bine coaptă ca să îndulcească puțin, deși un copil care nu cunoaște gustul dulce intens nu va protesta nici în cazul uneia nu la fel de coapte) se pasează cu furculița și se amestecă cu oul batut. Se toarnă câte puțin untul topit și apoi laptele. Faina se amestecă cu pudra de roșcove și cu praful de copt și se încorporează. Se pune aluatul în forme de brioșe, se adaugă fructele și se coace la 180 grade timp de 25- 30 min.

A mâncat și Prichi, a mâncat și taică-su, ba chiar și mie mi-au prins bine la cafeaua de după amiază, deci se pliază perfect indiferent de vârsta. Sunt ciocolătoase, nu foarte dulci, dar aerate. Nu au textura care pare ușor necoaptă unui desert cu banană, ci mai degrabă a unui pandișpan.

Nu inventez eu acuș roata în materie de gustări baby friendly, dar o idee mică poate tot vă dau în această direcție.