Aș putea să vă spun că am copt această banana bread pentru copil. Dar adevărul este că Prichi are destul carbohidrat în meniul de azi și nu primește și prăjitură. Aș putea să vă spun că am făcut-o pentru că două banane mari urmau să se strice în frigider. Dar nici asta nu-i adevărat. Cumpărăm fructe și le consumăm responsabil aproape întotdeauna, cu atât mai mult acum, când ieșirile la magazin sunt mai rare și bugetul pentru mâncare și mai atent gândit. Adevărul este că seara trecută, aproape de miezul nopții, simțeam nevoia să îmi anesteziez gândurile și anxietatea cu ceva bun. Și această prăjitură e ceva ce știam că este sigur acel bun, care îmi dă senzația că totu-i bine. Nici măcar nu am mâncat din ea. A fost suficient să simt mirosul de aromat, caldura cuptorului care mi-a dat senzația de liniște. A fost suficient să torn untul topit peste ouă, se pasez bananele cremoase, să adaug scorțișoara aromată, ca să rămân în starea de totul va fi bine, în ciuda realității lumii de afară.

Fără a mai lungi povestea, probabil cea mai bună banana bread se face așa:

Varianta adaptată fără zahăr sau îndulcitori, cu făină integrală exclusiv.

Ingrediente:

-230 g făină integrală

-100 g unt topit

-o mână migdale măcinate (pentru copii de până la 4 ani sau tăiate grosier)

-1 pliculeț praf de copt bio

-2 banane mari sau 3 medii foarte bine coapte

-3 ouă

-o mână afine congelate

-scorțișoară

-nucșoară

Mod de preparare: Se bat ouăle light cu telul. Se adaugă treptat untul topit. Se pasează cu furculița bananele și se pun peste compoziția de ouă cu unt. Adăugăm apoi migdalele (care pot fi și nuci, alune de pădure), făina amestecată cu praful de copt, scoțișoara și nucșoara. La final se pun afinele. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptorul încălzit în prealabil la 180 grade până trece proba scobitorii, aproximativ 40- 45 minute.

Pufoasă, extrem de aromată, dulce fix cât trebuie. În cantități mici, bună de calmat anxietăți, deși teoria zice că nu-i o variantă de ales, dar și pentru a face mai suportabilă autoizolarea. Să fim sănătoși!