Înainte de a așterne rezumatul lui (aproape încheiat) 2017 și a-l creiona pe 2018, am revăzut articolul de anul trecut. Am râs cu poftă când am citit despre tihnă și timp. Daaar nu până la capăt. Pentru că 2017, spre finalul lui, e adevărat, mi-a adus o părticică din relaxarea pe care mi-o doream și multe, multe cadouri. 2017 a fost generos în cantitatea de oameni de calitate întâlniți, în evenimente, în prietenii adevărate, care au trecut proba timpului.

2017 nu a fost cu tihnă, dar a fost cu oameni și proiecte. iHealth a primit site nou, frumos (cra-cra!) și funcțional, mulțumită oamenilor de la Direct Design. Food Revolution Day 2017 și toată comunitatea de Ambasadori Food Revolution. Campaniile #healthonyourbreakfast, #prânzlabirou și #citeșteEticheta, Andreea Radu și nominalizarea la webstock. Campania #SLooPyourSelf și minunatele doamne din echipa SlooP. Articolele scrise pentru revista Psychologies, print și online, alături de Cătălina Cristescu și Iulia Barca. Voluntariatul și proiectul de nutriție de la Marie Curie, alături de Alexandra Râureanu. Prezentările de la Asociația Imunis, alături de Cosmina Grigore. Cursurile pentru copiii de la ICHB Gymnasium. Blogul. Emisiunile de la Digi24 alături de Monica Rădulescu și Izabela Pănescu, TVR, Kanal D. RFI cu Sănătatea FM și Larisa Petrini. Planurile alimentare. Feedbackurile pline de energie primite aproape zilnic. Prezentările corporate, tot mai interactive, cu sens și aplicabilitate. Programele iHealth au depășit granițele și au ajuns în Anglia, Belgia, Franța. Un an plin, acum, că l-am conturat negru pe alb.

2017 nu a fost cu tihnă, dar a fost un an în care am reușit să simplific și să organizez. Toate lucrurile din casă, toate activitățile de la birou. 2017 este ANUL în care am organizat până am ajuns la o formă ușor de asimilat. Dulapuri, exceluri, poze și documente. Lista de prieteni și colaboratori. Acum e aproape curat. Mai am de făcut câteva ajustări, dar încep un 2018 mai ușor de gestionat și de dus, mai pregătit pentru lucruri noi, consistente și cu sens.

2017 nu a fost cu tihnă, dar a fost un an în care am închis cercuri neînchise, am rezolvat situații care trenau, fără a fi prioritare.

2017 nu a fost cu tihnă, dar a fost un an de creștere și maturizare, de câștigare (prin multă muncă și nopți albe) a unei stabilități, un an în care am scăpat de frici și am făcut loc încrederii.

2017 este (încă) un an în care mi-am făcut timp pentru mine, pentru sport și relaxare, pentru o vorbă la telefon sau în fața unui pahar cu vin cu ai mei, un an care a contat și în care am contat, un an în care am spus „nu” de multe ori, fără a simți nevoia de justificări.

2017 este (încă) un an care se va încheia alături de oamenii mei de suflet, într-un loc în care vom auzi „la multi ani!” spus într-o limbă necunoscută. 2017 este un an care se va încheia cu relaxare și cald în suflet, așa cum îmi doream, dar nu aveam curaj să sper.

Pentru 2018 nu am așteptări, dar am planuri. Va fi un an cu organizare și multă muncă deja stabilită, dar un an în care voi lăsa necunoscutul și neprevăzutul să apară. Un 2018 în care nu voi mai încerca să controlez tot. Anul pe care nu îl vreau perfect, ci vesel, surprinzător, dar, în aceeași măsură, consistent și plin de sens. Un an în care nu voi mai alerga minutele, ci le voi lăsa să fie, pur și simplu.

Un 2018 ușor, bun și vesel, surprinzător ca un cadou de Crăciun!

Sursa foto: unsplash.com