pic

Povești iHealth

People talk, sau ce spun ai mei despre experiența colaborării noastre

La sfarșitul facultății și a stagiului militar, la 26 ani cântăream 86 kg la 1.80 m și eram o persoană activă. Apoi am început serviciul, lucram până seara târziu, săream peste prânz și luam masa principală în jurul orei 21.00. Nu mai aveam timp să practic sport și mă deplasam în mare parte cu mașina. Adăugand stresul, fumatul excesiv ( 1-1,5 pachete/zi) au dus în scurt timp la înrăutățirea stării fizice și psihice (oboseam frecvent, gâfâiam la cel mai mic efort, dureri de spate, încheieturi, cap…).

În urmă cu 4 ani am hotărât să mă las de fumat, fapt ce a dus la creșterea în greutate așa încât la vârsta de 39 ani cântăream 107 kg și nu eram bine deloc. Am încercat diferite abstinențe culinare dar nu reușeam să fac mare lucru, din contra, kilogramele reveneau.

Așa am ajuns la consultarea unui nutriționist (Alina Trifu), de altfel o bună prietenă, care mi-a propus începerea unui program nutrițional la sfârșitul căruia nu numai că o să slăbesc dar o să învăț să mănânc corect și să mă mențin.

Foarte sceptic la început dar ajutat de sfaturile Alinei, am început, și, nu mare mi-a fost uimirea, când, după prima săptămână pierdusem deja 2 kg și mă simțeam deja un pic mai bine și fizic, și psihic, având în vedere că acum mâncam 5 mese pe zi (cu 3 sau 4 mai mult decât înainte), și nici senzație de foame nu experimentam. Asta nu a făcut decât să mă determine să continui, deși targetul impus de Alina (87 kg), mi se părea imposibil de atins.

Condus de ambiție, dar și de îndârjirea cu care eram urmărit în respectarea programului zilnic de către Alina, pot spune cu mândrie că, după 12 săptămâni, am reușit să mă stabilizez la 87 kg, am pierdut 20 kg, într-un mod destul de lejer, am pierdut două numere din garderobă, și mă simt mult mai ușor, mai tânăr, mai plin de energie, mai BINE.

Mii de mulțumiri ALINA! Keep up the good work!

IONUȚ NIȚU

Când am auzit prima dată noțiunea de „nutriționist”, m-am gândit că numai oamenii snobi și cu prea mulți bani ar putea să apeleze la un astfel de specialist și că nu poate fi atât de greu să slăbești când ai o motivație adevărată.

Timpul și multele diete împrumutate de la prietene mi-au arătat cât de mult m-am înșelat în această privință, atunci când am început să mă lupt cu un surplus de nu mai mult de 5 kg. Eram cu adevărat disperată, pentru că încercasem toate dietele și organismul meu nu mai reacționa decât pe o perioadă foarte scurtă de timp, după care efectul de yo-yo îmi măcina nervii și răbdarea și, după cum am descoperit ulterior, și sănătatea. Poate că o să spuneți că nu aveam o problemă adevarată, și că 5 kg de dat jos erau un moft de-al meu și nu o adevărată problemă, însă presiunea pe care o resimțea psihicul meu în lupta pentru a ajunge la forma și greutatea ideală era uriașă, în condițiile în care mă zbăteam de aproape un an de zile.

Toate aceste lucruri s-au schimbat însă, în momentul în care am stat de vorbă, într-o zi, cu Alina, care era prima persoană care mă înțelegea cu adevărat și conștientiza eforturile fizice și psihice pe care le înduram și la care mă supuneam singură. Pe lângă faptul că toate lucrurile pe care le aflam de la ea aveau logică și explicau foarte multe aspecte pe care eu nu le înțelegeam, referitor la cum funcționează organismul nostru, încet, încet, am început să conștientizez ceea ce era cel mai important, și anume că în goana noastră de a obține corpul perfect promovat peste tot, am uitat să ne prețuim și să ne întreținem sănătatea.

Cu multă răbdare, Alina nu m-a ajutat doar să-mi remodelez corpul, ci și gândirea și părerea pe care o aveam despre mine însămi. Am învățat că în primul rând, trebuie să mănânci sănătos și să vezi în organismul tău un prieten și un dar, nu un inamic pe care să-l brutalizezi în fiecare zi, în speranța că va reacționa cum îți cere media. Acum știu ce este acela un avocado și de ce nu trebuie să lipsească din alimentația mea, știu cât de bun poate fi un smoothie de ananas și cum să-mi prepar singură pâinea. Toate sfaturile ei, împreună cu răbdarea imensă, munca de psiholog pe care a depus-o cu mine și încrederea pe care mi-a inspirat-o, mi-au arătat cât de mult înseamnă sprijinul unui nutriționist profesionist în momentele în care simțeam că sunt la capătul puterilor.

Pentru asta și pentru tot ajutorul oferit fără cea mai mică ezitare, nu pot decât să-i fiu recunoscătoare, și să o recomand cu inima deschisă tuturor celor care s-au confruntat cu cel putin un moment de cumpănă sau care vor să facă pace cu organismul lor.

ANDRA VLAICU

A healthy mind in a healthy body – asta a fost principiul care m-a ghidat către a atinge un stil de viață sănătos.

După multe diete încercate, care de care mai promițătoare de rezultate „peste noapte” și tot atât de multe eșecuri, am conștientizat că rețeta magică este perseverența în opțiuni corecte. Au trecut ani până am înțeles că dieta trebuie să reprezinte un mod de viață, oricât de înspăimântător ar suna asta :). Sunt convinsă că vă gândiți no more sweets, dar nu-i vorba doar despre asta.

Așa am ajuns să-mi dau seama că am nevoie de un expert care să-mi ghideze opțiunile. Să mergi la nutriționist nu e un moft sau o extravaganță, e o opțiune de a fi sănătos, în primul rând. Alina m-a învățat cum să mănânc corect, cum să fac alegeri sănătoase și gustoase, cum să gătesc atât pentru mine, cât și pentru cei din jur. Am descoperit alimente pe care până la 27 de ani nu le-am gustat, m-am împrietenit cu năutul, lintea, avocado.

Determinarea și perseverența alături de ghidarea unui expert în alimentație, condimentate cu sport, sunt ingredientele pentru atingerea obiectivului.

MĂDĂLINA DRĂGAN

Pot spune că iHealth a fost una dintre cele mai reușite experiențe în lupta cu kilogramele.

Rețetele Alinei, făcute din alimente pe placul meu, au reușit să mă facă să scap de vinovația pe care o simțeam odată, când mâncam dupa bunul plac. Și asta pentru că slăbeam mâncând.

Cu Alina am găsit cele mai bune variante de a mânca sănătos, corect, astfel încât să pot transforma ușor dieta într-un stil de viață care mă va ajuta pe termen lung. Multumesc Alina, pentru răbdare, sfaturi și disponibilitate!

CLAUDIA DUMITRU