Pe 1 iunie 2015, am organizat primul atelier de gătit pentru copii, împreună cu Alexandra Alexandru. Am gătit pizza, roll-up cu somon și salată, am copt biscuiți din ovăz cu banane. Am copt și gustat pizza cu morcovi și migdale. A fost un mare, dar absolut minunat, haos. Am plecat chiaună, după interacțiunea cu 10 copii și părinții aferenți, dar fericită, ca după un eveniment reușit.

La începutul lunii ianuarie 2016, după întâlnirea cu un val mare de copiii și adolescenți cu obezitate, am inițiat o petiție online pentru introducerea cursurilor de nutriție în școli și grădinițe. Multele discuții și o tentativă de plan de proiect de lege, au făcut să punem lucrurile pe hold. To be continued, no worries.

În vara lui 2016, alături de Adela Chirică, wondermom, care răstoarnă munți și întoarce lumea cu picioarele în sus pentru drepturi și legi de bun simț, atunci când vine vorba de fiul ei, Davis, am organizat un atelier de gătit dulciuri fără zahăr, la o școală din București. Am povestit cu cei mici și foarte receptivi despre dieta curcubeu și despre importanța alimentației sănătoase.

Din toamna lui 2016, alături de Alexandra Râureanu, omul cu o inimă mare cât toată lumea și cu energie pentru #zilecufaptebune, încercăm să punem bazele unui program de nutriție pentru copiii bolnavi de cancer, prin intermediul Asociației Spitale Curate, în cadrul unui proiect de voluntariat. O carte cu rețete este aproape gata să vadă cerneala tiparului, so stay tunned.

La sfârsitul lunii aprilie 2017 am fost acceptată ca Ambasador Food Revolution, program educațional inițiat de Jamie Oliver, care funcționează la nivel mondial și care promovează educația alimentară a copiilor, gătitul în familie, reducerea risipei alimentare. Așa frumos și călduros am fost primită în echipa de ambasadori, așa doamne faine cu brațe deschise am găsit aici, încât m-am lipit ca timbrul de scrisoare (old fashion, I know), și nu o să mă dezlipesc curând. Mai ales că pe 20 mai, voi participa și la primul event în această nouă calitate. Food Revolution Day este ziua în care vom sărbători la nivel mondial, alimentația sănătoasă, prin ateliere de gătit pentru copii. Într-o locație prietenoasă și generoasă, Conacul Golescu Grant, peste 15 ambasadori (Mary Balaban, Larisa Petrini, Amelia Șelariu, Daiana Rădulescu, Daniela Mișcov, Patricia Albu, Gabriela Petre, Shamin Gholami, Mădălina Andreescu, Lucia Barzu, Mihaela Boicu, Andreea- Carmen Radu, Lorena Somesan, Adela Raluca Moldovan, Florina Badea și subsemnata) din 5 orașe ale țării își unesc forțele, pun la bătaie energie, creativitate, knowledge și mult drag, pentru un eveniment la care vor participa sute de copii. Mai multe detalii, despre fiecare în parte, găsiți în articolul scris de Andreea.

Ce voiam eu, de fapt, să vă spun, este că acești oameni sunt THE GANG. My gang. Oameni care vor să schimbe lucruri, chiar dacă uneori pare că se bat cu morile de vânt. Oameni care au curaj să vorbească despre gătitul în familie, despre bucuria meselor luate în tihnă, despre ingredientele sănătoase, alese cu grijă, în era reclamelor în care totul trebuie să fie rapid, ambalat lucios, mâncat în fața televizorului. Oameni care au încredere că generația care vine are șanse să înțeleagă și să aplice o normalitate de care am uitat, dar care este acolo, în adn-ul nostru: normalitatea în care alimentele din farfurie ne sunt prieteni și aliați, normalitatea în care nu vom uita de gustul natural al legumelor, fructelor și lactatelor de calitate, normalitatea meselor în familie.