Sursa foto: Pixabay

Venim pe lume fără un manual de utilizare. Ne trebuie ani întregi în care să testăm pe pielea noastră alimentele care ne fac bine, care ne îmbolnăvesc, care ne balonează sau ne provoacă aciditate. Deși mâncăm sute de salate, bem un număr fix de pahare cu apă și adăugăm semințe de in râșnite, digestia noastră nu este întotdeauna așa cum ne-am dori sau cum scrie în cărți că ar trebui să fie. Deși am eliminat prăjelile, ne luptăm mental cu pofta de ciocolată (pentru că nu mai există de mult timp în coșul de cumpărături), cartofi prăjiți și sucuri carbogazoase nici măcar n-am mai văzut în fața ochilor, totuși kilogramele se încăpățânează să apară, iar colăceii de pe abdomen nu dau vreun semn de ducă, deși mergem cu conștiinciozitate la sală.

De cele mai multe ori dăm vina pe stres pentru colesterolul mare și pentru excesul de strat adipos, și viața ni se pare nedreaptă, pentru că partenerul de viață mănâncă fix la fel, se mișcă doar până la mașină, și nu și-a modificat greutatea din liceu.

Avem cu toții gene similare, dar există totuși mii de mici diferențe, care ne fac unici în felul în care ne raportăm și reacționăm la diferiți stimuli, inclusiv la diferitele tipuri de alimente. Spre exemplu, una dintre aceste gene a fost descoperită în mai 2008, și stimulează dorința de a mânca dulciuri. Oamenii care au această particularitate, consumă mai cu spor zahăr și produse dulci. Avem scuza perfectă deci: putem să învinovățim pentru sugar rush-ul personal, strămoșii care ne-au transmis moștenire un asemenea ADN.

În acest context, au apărut și în România teste care ne analizează ADN-ul și ne oferă informații despre ceea ce suntem și ceea ce putem deveni. Pe foarte scurt, putem afla ce trebuie să mâncăm, ce tip de mișcare ni se potrivește și cum putem evita apariția bolilor, doar printr-o analiză de salivă, primind informații personalizate și unice.

Ce înseamnă acest lucru?

Ai în familie cazuri de cancer, diabet, boli cardiovasculare, Alzheimer și trăiești cu sabia deasupra capului? Înainte să ne tratăm după ureche, să ne îndopăm cu remedii pentru imunitate și să batem cu pumnul în masă a doamne ferește, oridecâteori ne gândim la riscuri și probabilități, putem face testul aferent fiecărei afecțiuni. Avem, astfel, clar și concret, o evaluare genetică a riscului, un program de prevenție personalizat și supervizat medical, a cărui aplicare întârzie dezvoltarea bolii, nutriție adaptată pentru reducerea riscului, analiza variațiilor genetice pentru efectul medicamentelor relevante pentru respectiva afecțiune și tratament mai eficient prin folosirea optimă a medicamentelor.

Dacă ai încercat tot felul de sporturi, dar rezultatele nu au fost cele așteptate, poți afla  care este talentul tău genetic catre sporturile atletice sau de rezistență, cum îți crești performanța în sporturile competitive și ce ar trebui să mănânci pentru un echilibru optim de energie.

Ce conține kit-ul de recoltare?

Kitul arată cam așa, și conține bețișoare cu vată, în ambalaj steril și ambalaje individuale.

Cum se face recoltarea?

Este o procedură non invazivă, care presupune recoltarea adn-ului din salivă. Scoateți bețișoarele din ambalajul steril. Atingeți cu mâna doar capătul de plastic. Frecați suprafața bețișorului cu vată timp de 30 de secunde pe întreaga suprafață interioară a obrazului, pe gingii, deasupra și sub limbă, prin mișcări similare cu ale periajului dentar. Introduceți bețișorul cu vată la loc în ambalajul individual. NU introduceți bețișorul cu vată înapoi în pachetul steril. Repetați acest proces cu fiecare bețișor sigilat și etichetați ambalajele cu numele persoanei ce va fi testată. Recoltarea se face foarte simplu, acasă sau la birou.

Care este rata de eroare?

Maxim 2%, una dintre cele mai mici la nivel mondial. În cazul în care apare, se repetă analiza. Este important însă, să respectați câteva condiții: să nu mâncați sau să beți ceva cu 30 de minute înainte de recoltare. Să nu vă clătiți gura și să nu vă spălați pe dinți înainte de recoltare.

Cât durează până afli rezultatele?

Între 2 și 4 săptămâni.

Sub ce formă primești rezultatele?

Rezultatele se primesc sub forma unui manual tipărit în limba română, sau în format pdf, accesibil în formă securizată pe mybodyguide.ro

Ce teste sunt potrivite pentru tine?

Pentru că sunt foarte diverse, de la controlul greutății, până la sport de performanță, senzor de alergii și intoleranțe, boli cardiovasculare, efecte secundare ale medicamentelor, detoxifiere, hipertensiune, diabet, și încă multe altelepractic, cu toții, avem nevoie de cel puțin unul dintre testele acestea.

Dacă deja v-am făcut curioși și ați intrat pe site, știu că îmi veți spune ca sumele sunt mari, și, cumva, așa este. Daaaaar, sunt teste care se fac once in a life time. Nu este nevoie să le repeți la anumite intervale. Câte telefoane, mașini, genți, ceasuri, vacanțe, eșarfe colorate ne cumpărăm de-a lungul timpului? Până la urmă noi ne stabilim prioritățile și investițiile. Noi decidem pentru ce ne deshidem larg portofelul sau nu. Dar momentul  în care înțelegem  că ăsta e singurul corp pe care îl vom avea toată viața,  e magic, vă spun!