Niciodată nu am mâncat carne și am fluturat frunze de salată pe la nasul nimănui, niciodată nu am băut cola în timp ce făceam un selfie cu un smoothie cu pătrunjel, niciodată nu am afirmat că am ronțăit migdale la gustare, în timp ce m-am înfundat cu ciocolată și niciodată nu mi-am photoshopat abdomenul în poze, în timp ce fugeam de mersul la sală. La mine este vorba de „what you see, it’s what you get”, faza pe mâncare și stil de viață.

Și în timp ce voi așteptați să vă spun despre detoxul de după sărbători, despre salate și sucuri verzi, eu o ardeam în calorii pe facebook cu poza asta, în ideea de asumare a unor excepții care îmi confirmă regulile. Și unde nu îmi iau câteva opinii fix peste față-mi zâmbitoare, fix peste atitudinea sinceră, fix peste ideea, conform căreia, copii, vă sfătuiesc să îmbrățișați echilibrul, să vă mai și bucurați, și să nu mai extremizați.

Vedeți voi, eu nu am povești despre cum slăbesc și mă îngraș la loc, eu am un stil de viață care îmi permite să îmi îmbrac acum, la 34 de ani, hainele din liceu. Nu-i vorba despre gene, ADN and co, ci despre bun simț, despre lipsa frustrărilor din farfurie și din jurul ei, despre reguli de la care nu mă abat, dar și despre plăceri, puține dar bune, pe care nu mi le refuz.

Acum, că am făcut o introducere mare cât trei paragrafe, că mi-am vărsat oful într-un text ce se vrea vesel și informat, la subiect să trecem. Voiam să vă spun cum am făcut de ne-am întors mai fit din aceasta săptămână pe meleaguri străine, eu și restul trupei de călători. Chiar și, dar mai ales, cei care nu credeau că acest lucru este posibil. True story, fix așa am acționat:

# Am băut apă cu lămâie în fiecare dimineață, fără excepție

# Am mâncat un mic dejun zdravăn, cu proteine și glucide. Puteam să ne băgăm nasul în patiserie, dar am ales să nu. Ba chiar în ultima zi ne-am delectat doar cu fructe proaspete

# Am băut multă apă zilnic

La mesele principale am avut tot timpul legume (crude, la abur sau la cuptor), pui, pește sau vită gătite sănătos

Nu am mâncat prăjeli

Cafeaua a fost ca acasă: simplă, neagră, fără îndulcitori, zahăr sau diverse adaosuri

Pâine am avut doar la micul dejun

Desertul a fost puțin, bun și ocazional (adică nu zilnic)

Nu am insistat pe ideea de gustare între mesele principale

Am mers pe jos, zilnic, 15- 20 km

Nu am băut nici un fel de suc sau orice altă băutură carbogazoasă

Am mâncat doar când ne era foame

Am lăsat mâncare în farfurie, nu am terminat porția atunci când ne-am săturat, oricât de bun ar fi fost

Am râs mult și în hohote, ne-am bucurat de fiecare moment împreună, de fiecare peisaj, ne-am plâns de bătăturile provocate de prea mult umblat, și am promis să repetăm experiența cel puțin în fiecare an. Ceea ce vă doresc și dumneavoastră: vacanțe frumoase, mâncare bună și prieteni cu care să le împărțiți.